zaterdag 9 februari 2013

Nieuwe carnavalsliedjes


Waar zijn die echte carnavalskrakers toch gebleven? Klassiekers die het ook goed doen bóven de rivieren, zoals Bloemetjesgordijn of Bij Ons Staat Op De Keukendeur, worden bijna niet meer gemaakt. Moderne carnavalshits zijn vaak bewerkingen van populaire popliedjes, gezongen door regionaal talent. Ook dit jaar was de oogst aan de magere kant, maar deze 5 nummers hebben wél een hoge feestfactor.


Vorig jaar nam hij Gers Pardoel op de hak, ook deze carnaval scoort voormalig conciërge Lamme Frans een grote hit met een persiflage op een bekend liedje. Alles In Een is een parodie op Beauty En De Brains van Nielson. In één weekend werd de clip op YouTube 300 duizend keer bekeken. En Frans krijgt het druk, want hij heeft nóg een kneiter te pakken. Zijn alter-ego Frikadelle gooit de Bond-song Skyfall in de carnavalsblender. Het resultaat: Keivol. Lachen!



 “In dorpscafeetje De Blauwe Stier, daar drinken ze grote potten bier, hela hola!” Om deze wetenswaardigheid draait de meezinger van de Gebroeders Ko. Geen persiflage op een hit, maar een lekker ouderwets hosnummer. Inhaken!



 De koning van de feestnummers slaat op de valreep toe met een bewerking Oranje Boven, toegespitst op de naderende troonswisseling. Leve de koningin is vervangen door: leve de koning-en-Maxima! Het nummer werd pas vorige week uitgebracht, maar kan door het actuele thema in ieder geval mee tot 30 april. Heel slim van Van Duin. Dit kon wel eens net zo’n grote hit worden als Paard In De Gang of Het Pizzalied.


 4 Ik Volg Jou - Polonaise Unlimited

 I Follow Rivers van Lykke Li, maar dan op z’n alaafs. “Vergeet je tanden niet te flossen, want het is weer tijd om te hossen!” Van veel hoger niveau wordt het niet, maar wat zou het. Achter Polonaise Unlimited gaan de dj’s MC DV8 en Slim Shore schuil, twee bekenden in het clubcircuit.


 5 Gekke Dinger - VeerDrie

 Dit nummer van het Valkenburgse trio VeerDrie werd door luisteraars van Giel Beelen verkozen tot Carnavalshit van het Jaar. Gekke Dinger is géén variant op een bekend popliedje. Bovendien is het in lekker plat Limburgs gezongen, waarmee een lange neus wordt gemaakt naar de “Hollanders”. Die kunnen wel meedoen met het refrein, want dat gaat van “lalala”. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten