vrijdag 27 september 2013

Duitse popliedjes

Duitsland was altijd een truttige toeristenbestemming, vooral in trek bij zoete wijn-drinkende bejaarden op een Rijncruise. Aber das war einmal: tegenwoordig zijn onze oosterburen überhip. Berlijn is de meest trendy stad van Europa, Duitsland is de motor onder de Europese economie en de invloed van de machtigste vrouw ter wereld, Angela Merkel, wordt groter en groter. Tijd voor een rijtje Duitse popklassiekers. Mijn Top 5:   

1 Kristallnaach – BAP

De groep BAP zingt in plat Keuls over de verschrikkingen van de Kristallnacht, gericht tegen de joden in Nazi-Duitsland. Maar het is vooral een waarschuwing tegen racisme: waar allochtonen worden gediscrimineerd kan Kristallnacht zomaar opnieuw gebeuren. “Un dann rettet kein Kavallerie, kein Zorro kömmert sich dodrömm. Dä piss höchstens ein "Z" en der Schnie, un fällt lallend vüür Lässigkeit öm. Na un? - Kristallnaach!” Het was een grote hit tijdens de Neue Deutsche Welle, de explosie van Duitstalige pophits aan het begin van de jaren ’80.



2 Unbeschreiblich Weiblich – Nina Hagen Band

Een belangrijke voorloper van de Neue Deutsche Welle is Nina Hagen. Op het album Nina Hagen Band uit 1978 flirt de popdiva met punk, reggae, opera, theater en onversneden rock & roll. De single Unbeschreiblich Weiblich, een snoeiharde lofzang op het feminisme, doet het ook in Nederland goed.  “Warum soll ich meine Pflicht als Frau erfülln? Fur dich nicht, fur mich nicht. Ich hab keine Pflicht!” Na twee albums met haar band gaat Frau Hagen solo en verhuist ze naar de VS. Sinds een paar jaar is ze bekeerd tot het Evangelisch-Gereformeerde geloof. 



3 Haus Am See – Peter Fox

De laatste écht grote Duitstalige hit in ons land is van Peter Fox. Hij zingt over het huis waar hij later gaat wonen. En dat klinkt als een paradijs: “Und am Ende der Straße steht ein Haus am See. Orangenbaumblätter liegen auf dem Weg. Ich hab zwanzig Kinder, meine Frau ist schön. Alle kommen vorbei, ich brauch nie raus zu gehn”. In de zomer van 2009 staat het nummer hoog in de hitlijsten. Maar voor Peter Fox hoeft al die populariteit niet zo nodig. Hij stopt in juli van dat jaar met zijn solocarrière en gaat verder met de band SEEED.  



4 Autobahn – Kraftwerk

Maar liefst 22 minuten duurt de albumversie van dit baanbrekende nummer uit 1974. De gedeclameerde tekst (“sprechsingen”, volgens bandlid Ralf Hutter) gaat over die oer-Duitse uitvinding: de snelweg. “Vor uns liegt ein weites tal. Die sonne scheint mit glitzerstrahl. Die fahrbahn ist ein graues band. Weisse streifen, gruener rand”. Met hun electro pop waren de pioniers van Kraftwerk van grote invloed op de latere dance- en housemuziek. En na jaren van stilte zijn ze weer op tournee: op 17 en 18 oktober treedt de band op in het Evoluon in Eindhoven.



5 Warum? – Tic Tac Toe

Een goede vriendin van meidengroep Tic Tac Toe sterft aan een overdosis drugs. Die gebeurtenis is de inspiratie voor het nummer Warum?, in 1997 een Duitse nummer 1-hit. De woede is te horen in de stemmen van de meisjes, als ze zich hardop afvragen hoe het heeft kunnen gebeuren: “Und warum? Nur für den Kick für den Augenblick. Und warum? Nur für ein Stück von dem falschen Glück”. Tic Tac Toe valt in 2000 uit elkaar. Later blijkt dat groepslid Lee (Liane Springer) zelf een drugs- en prostitutieverleden heeft. Als het in 2009 tot een reünie komt is zij er niet bij. 


   

vrijdag 20 september 2013

WK Brazilië liedjes

Goed, de Oranjecamping kan worden geboekt: “we” gaan naar het WK. En omdat de voorpret het halve werk is, nu alvast 5 popliedjes over of uit Brazilië. Ook leuk voor de Olympische Spelen van 2016. 

1 The Girl From Ipanema – Astrud Gilberto & Stan Getz

Ja, ik weet het. Miljoenen keren gehoord, ergens op de achtergrond, in de meest wanstaltige uitvoeringen. Liftmuziek in optima forma. Maar het origineel blijft toch een heerlijk bossa nova liedje. Gitarist Antonio Carlos Jobim schrijft het nummer in 1962 met een Braziliaanse tekst. Twee jaar later, tijdens een opnamesessie met gitarist Joao Gilberto en saxofonist  Stan Getz, ontstaat het idee voor een tweetalige versie. Gilberto’s vrouw Astrud, dan nog geen professionele zangeres, mag de Engelse vocalen doen. Haar bijzondere stem, met licht accent en op het randje van vals, geeft het liedje een zwoel randje. En dan valt Getz in met die sublieme solo en begrijp je waarom dit een klassieker werd. 



2 Mas Que Nada – Sérgio Mendes & Black Eyed Peas

Nog zo'n Braziliaanse samba classic, maar dan in een nieuw jasje. Sérgio Mendes neemt het voor het eerst op in 1966, met zijn band Brasil ’66. Het nummer maakt hem tot een internationale ster. Tot midden jaren ’70 is hij veruit de bekendste muzikant uit Brazilië, daarna raakt zijn carrière in de versukkeling. Tot hij in 2006 deze versie met Black Eyed Peas uitbrengt. Het wordt opnieuw een grote hit en in één klap staat Mendes weer in de spotlights. 



3 Samba De Janeiro – Bellini

Heel origineel is de FIFA niet. De voetbalorganisatie heeft deze uitgekauwde hit uit 1997 weer opgewarmd en uitgeroepen tot Official 2014 World Cup Theme Song. Tot overmaat van ramp gaat het hier ook nog eens om een Duitse productie! Als dát geen slecht voorteken is? Achter Bellini gaan de Keulse producers Ramon Zenker en Gottfried Engels schuil. Ze vernoemden hun band naar Hilderaldo Bellini, een legendarische Braziliaanse verdediger. Hij was erbij toen Brazilië in 1958 wereldkampioen werd en mocht de beker als eerste in ontvangst nemen. 



4 Rio – JJ Cale

Afgelopen juli overleed de grootmeester van de laid back-gitaarsound: JJ Cale. Hij werd beroemd met de nummers Cocaine en After Midnight en door zijn samenwerking met Eric Clapton. Maar in het midden van de jaren 90 had hij genoeg van de muziekindustrie en bracht nauwelijks nieuw materiaal uit. Bovendien was hij liever lui dan moe. In een interview vertelde hij waarom hij de telefoon nooit opnam. “Dat kon maar één ding betekenen: werk”. Toch maakte hij in 2004 het veelgeprezen come back-album To Tulsa And Back. Met daarop dit eerbetoon aan de Braziliaanse stad Rio: “Rio de Janeiro. To touch the water of your sea. Feel your sensuality. Walk your boulevards”. 



5 To Brazil! – Vengaboys

Zo’n beetje de meest platte uitvoering van een Braziliaans liedje uit 1939, dat eigenlijk “Aquarela Do Brasil” heet. Het origineel kreeg internationale bekendheid door de Disney tekenfilm Saludos Amigos uit 1942, en daarna was het hek van de dam. Van James Last tot Arcade Fire en van Frank Sinatra tot Kate Bush: de lijst van artiesten die het nummer opnamen is eindeloos. Onze eigen Vengaboys (een project van oud-dj Wessel van Diepen) hadden er een bescheiden hit mee in 1997. Door het eenvoudige refrein (Brazil – lala lala lala lalaaa!) zeer geschikt voor voetbalfeestjes. 





donderdag 12 september 2013

Eind van de zomer liedjes

Wat was het een prachtige zomer. En die smaakte extra zoet, nadat we eerst een horrorwinter en een druilerige en koude lente moesten doorstaan. Helaas had Gerard Cox gelijk toen hij zong: “Je dacht dat er geen einde aan kon komen. Maar voor je 't weet is heel die zomer al weer lang voorbij”. Kijk maar eens naar buiten. 5 popliedjes over het einde van de zomer.

1 Summer Is Over – Dusty Springfield

Niemand kon zo mooi melancholisch zingen als Dusty Springfield. Haar bitterzoete maar berustende stem leent zich perfect voor een liedje over het einde van de zomer: “Young swallows have learned how to fly. The leaves that were green are no longer so green. And it looks like the summer is over”. Nederlanders van boven de 50 kennen het intro misschien nog van een Veronica-jingle uit de tijd van het zendschip: “Come on and sail away, with Veronica today”, ingezongen door een nog piepjonge Patricia Paay. 



2 The Boys Of Summer – Don Henley

In zijn grootste solohit schetst Eagles-frontman Don Henley de laatste dagen van de zomer, als metafoor voor een op de klippen gelopen relatie. De ik-figuur uit het liedje kan zijn grote liefde niet loslaten: “I can tell you my love for you will still be strong. After the boys of summer have gone”. Wie vindt dat het nummer lijkt op Love Is A Battlefield van Pat Benatar heeft gelijk. Volgens Benatars gitarist Neil Giraldo vroeg Henley toestemming om het up-tempo ritme van Battlefield voor The Boys Of Summer te gebruiken. 



3 Summer’s Almost Gone – The Doors

The Doors hadden iets met de seizoenen. Het herfstliedje Indian Summer heb ik op deze plek al eens besproken, en ook Summer’s Almost Gone mag er zijn (op het album Waiting For The Sun gevolgd door Wintertime Love, ik bedoel maar). De melodie is stemmig, maar uit de woorden spreekt nuchterheid: “We had some good times, but they're gone. The winter's comin' on”. Van de oorspronkelijke Doors-bezetting zijn nu nog twee leden over. Zanger Jim Morrison stierf al in 1971. Toetsenist Ray Manzarek, zeer belangrijk voor het typische Doors-geluid, overleed afgelopen mei op 74-jarige leeftijd. 



4 Wake Me Up When September Ends – Green Day

“Summer has come and passed. The innocent can never last”. Voor Green Day-zanger Billie Joe Armstrong valt het einde van de zomer samen met de dood van zijn vader. Die sterft op 1 september 1982 aan kanker. De dan 10-jarige Billie Joe sluit zich na de begrafenis op in zijn kamer. Als zijn moeder op de deur klopt  antwoordt hij: “Wake me up when september ends”.  20 jaar later schrijft hij er dit liedje over. 



5 When Summer Ends – Van Velzen

Titelsong van de Nederlandse speelfilm Zomerhitte, naar het boek van Jan Wolkers. Ook dit liedje heeft een droevige melodie, maar hier eindigt de zomer toch minder triest dan je zou denken: “This love won't end as it began. You're still be here when summer ends”. De single van Van Velzen deed het een stuk beter dan de film, die door de critici werd neergesabeld en nauwelijks bezoekers trok. 





woensdag 4 september 2013

Komkommertijd liedjes

Kijk nou: die collega die altijd in pak loopt heeft een korte broek aan! En dat rokje van die redactrice is wel heel erg mini. Iemand trakteert op waterijsjes. Een verveelde verslaggever wacht op een klus. En de eindredacteur vraagt zich wanhopig af: hoe krijg ik het bulletin van half 8 in vredesnaam vol? Kortom: de komkommertijd is aangebroken. Leuk thema voor een top 5 trouwens, komkommers. Maar daar zijn vast geen liedjes over ge… Hee, moet je zien wat er gebeurt als ik “komkommer” of “cucumber” intik op Spotify! 

1 Komkommers – Le Le 

Pepijn Lanen, rapper van De Jeugd Van Tegenwoordig, klust sinds 2007 bij met de band Le Le. Voor overeenkomsten met DJVT hoef je niet ver te zoeken: dezelfde onweerstaanbare beats en synthesizerdeuntjes, dezelfde bizarre teksten. Luister maar eens naar Komkommers, van het in 2012 verschenen album Party Time: “Komkommers bij me voor m’n zwijnenvrouw. Kom ‘s bij me, bij me zwijnenvrouw. Lekker dansen in de varkensstal. Echte liefde, richt m’n pijlen op jou”. Heerlijk zomerplaatje. 



2 Komkommer – Drs. P

Zanger, dichter en componist Drs. P (echte naam: Heinz Polzer) maakte in de jaren ‘80 liedjes voor het radioprogramma Kruis of Munt, over tuinieren en het kweken van groenten en fruit. Een bekend nummer uit deze reeks is Knolraap En Lof, Schorseneren En Prei. Maar ook zijn ode aan de komkommer is geestig, over een Hillegommer die met zijn vriendin een stukje gaat rijden. Jawel, op de brommer. Uiteraard rusten ze even uit in het lommer. “Daar zette hij het voertuig aan de kant. En toen greep hij vol tederheid haar hand, en zachtjes vroeg hij: "Ken je de komkommer, die nuttige en suikervrije plant?" Drs. P wordt deze zomer 94 jaar. In 2012 verscheen zijn verzamelde werk, Drs. P Compilé Complé. (Helaas geen video bij dit nummer)

3 The Lions And The Cucumber – The Vampire Sound Inc.

Dit nummer uit de obscure Spaans-Duitse horrorfilm Vampyros Lesbos (1971) kwam 20 jaar later terecht op Sexadelic Dance Party, een verzamel-cd met muziek uit drie films van regisseur Jesús Franco. Het album werd een cult-hit, en kwam onder de aandacht van regisseur Quentin Tarrantino. Die gebruikte The Lions And The Cucumber in 1997 voor zijn film Jackie Brown



4 Cucumber Castle – The Bee Gees

Een komische speelfilm met The Bee Gees, wie bedenkt zoiets? Cucumber Castle kwam uit in 1969, en gaat over Prins Frederick (Barry Gibb) en zijn broer, Prins Marmaduke (Maurice Gibb). Het verhaal van deze cinematografische vergissing is te lullig voor woorden, iets over een ruzie tussen het Land van de Jam en het Land van de Komkommers. De film is vernoemd naar het liedje Cucumber Castle, van het album Bee Gees’ 1st. Robin Gibb is niet in de film te zien, hij had de band  (tijdelijk) met ruzie verlaten. Waarschijnlijk het meest wijze besluit uit zijn carrière. 



5 Komkommercieel – Verona

Het is 1986. Commerciële televisie lijkt in Nederland nog ver weg. Het komische tv-programma Verona loopt op de zaken vooruit met de belevenissen van station Noordzee TV, gerund door de foute zakenman Arie Boksbeugel (Ferry de Groot). In knalgeel pak en met sigaar en koptelefoon brengt hij zijn zender aan de man, geassisteerd door zijn secretaresse Brenda Steunbeer. Zijn kreet “komkommercieel” wordt een gevleugelde uitdrukking en schopt het zelfs tot een liedje. 



Lowlands liedjes 2013

Vorig jaar beleefde Lowlands de warmste editie uit de geschiedenis, met temperaturen dik boven de 30 graden. Bezoekers lagen op apegapen, verkoelende drankjes verdampten nog vóór je ze aan de mond had gezet. Zo’n hittegolf maken we komend weekend niet mee, toch zal het er weer heet aan toe gaan tijdens de talloze optredens in tenten en tentjes. Van Alabama Shakes tot Herman In Een Bakje Geitenkwark. Kortom: voor elk wat wils. Dit zijn onze aanraders:

1 A Ton Of Love – Editors

Op het nieuwe album The Weight Of Your Love heeft Editors het doom and gloom-sausje à la Joy Division ingeruild voor een kamerbreed stadiongeluid waar U2 zich niet voor zou hoeven te schamen. Veel nieuwe liedjes, zoals de single A Ton Of Love, hebben een hoog meebrulgehalte. Altijd fijn voor een popfestival. Dat wordt zaterdag ongetwijfeld peentjes zweten in de Alpha-tent. 



2 Latch – Disclosure

Het is 2010: de Britse broertjes Lawrence willen wel wat aanklooien met electronische, dansbare muziek. Pa regelt een oefenruimte en moedigt de jongens aan om vooral vol te houden. Na een paar singles en veelbelovende optredens in clubs verschijnt afgelopen voorjaar het debuutalbum Settle, waarmee de Britse dansscène op z’n kop wordt gezet. Disclosure koppelt inventieve deephouse aan frisse, poppy liedjes en dat was blijkbaar nog niet eerder vertoond. Vrijdag in de Bravo-tent.  



3 Another Love – Tom Odell

Tom Odell bestormt met zijn piano de hemel op het debuutalbum Long Way Down. Soms doet hij denken aan Mike Scott van The Waterboys (I Know), dan weer aan een gepijnigde Jeff Buckley (Sense). En door het gehamer op die piano ligt ook een vergelijking met Coldplay op de loer. Hoe dan ook: gloedvol en gepassioneerd zijn z’n liedjes altijd. De single Another Love was hier een flinke hit. Reken daarom op flinke drukte, vrijdag in de Alpha-tent. 



4 Jubilee Street – Nick Cave And The Bad Seeds

Het is toch wat: die ouwe Nick Cave op zo’n hip festival als Lowlands. Maar laat ome Nick maar schuiven. Zijn albums zijn al jaren van een zeer hoge kwaliteit, de grote schare fans is hondstrouw. De bozige punk- en bluessongs van weleer hebben steeds meer plaatsgemaakt voor melancholische murderballads: liedjes over dood, verderf, schoonheid en ongure types. Daarbij wordt het Grote Gebaar niet geschuwd. Maar wees gewaarschuwd: live worden nog veel ruige stampers gespeeld. Zondag in de Alpha-tent.  



5 Don’t Forget Who You Are – Miles Kane

Bekijk het clipje eens van Don’t Forget Who You Are. Hoeveel referenties aan legendarische Britse bands kan een mens aan? De driekwart jasjes van The Jam, de bloempotkapsels van The Beatles en talloze verwijzingen naar The Kinks, Suede, Oasis en what not. En dat is niet voor niets: de muziek van Miles Kane is stevig verankerd in de Britse rock- en poptraditie. Gewoon lekker ouderwets-brutale en opwindende liedjes spelen, dat mag óók op Lowlands. Zaterdag in de Bravo-tent. 



Egypte liedjes

Het begon in 2011 zo veelbelovend, met de Arabische Lente en het afzetten van dictator Mubarak. Maar ruim twee jaar later staat Egypte op de rand van een uitzichtloze burgeroorlog en lijkt er geen einde te komen aan het bloedige geweld. Popliedjes over Egypte zijn meestal een stuk vrolijker dan deze harde werkelijkheid. Met dank aan de farao’s en piramides. De Top 5:

1 Walk Like An Egyptian – The Bangles

The Bangles hadden in 1986 nog een liedje nodig om hun album Different Light vol te krijgen. Producer en componist Liam Sternberg had nog iets op de plank liggen wat hij ooit voor zangeres Toni Basil had geschreven. Inspiratie voor het nummer kreeg hij op een veerboot, waar de passagiers nogal raar liepen om hun evenwicht te bewaren. Het deed hem denken aan reliëfs van de oude Egyptenaren. Hoe succesvol ook, het schijnt dat The Bangles altijd de pest aan dit liedje hebben gehad omdat ze het niet zelf hebben geschreven. Een gevalletje van Crying all the way to the bank



2 Nightboat To Caïro – Madness

Dit vrolijke (en grotendeels instrumentale) ska-nummer, over een boot die op de Nijl op drift raakt, is één van de eerste Madness-hits. De Monty Python-achtige videoclip werd voor een grijpstuiver opgenomen en in grote haast in elkaar geflanst. De mannen zijn uitgedost met ouderwetse tropenpakken en doen rare dansjes in een hoop zand. Op de achtergrond zien we een foto van een piramide. That’s it. Het ziet er allemaal uit als een goedkope karaoke-act, maar is zelfs nu nog een feest om naar te kijken.



3 Egypt – Kate Bush

Ook Kate Bush danst hier voor een videoscherm, met beelden van piramides, sfinxen en de Nijl. Maar hoewel ze erg haar best doet is het resultaat vooral lachwekkend. En dan die outfit! Gelukkig is het liedje prachtig, met een mysterieuze tekst over het land van de farao’s. “I drift with dunes. I whisper of the tombs. They offer me Egyptian delights”. Het slot lijkt sprekend op Auf’m Friedhof van de Nina Hagen Band, dat twee jaar eerder werd uitgebracht. Toeval?



4 Pyramids – Frank Ocean

Dit bijzondere r&b-nummer begint met het relaas van een legendarische Egyptische koningin. “Underneath our legion’s view, they have taken Cleopatra”. Maar al snel gaat het over een pooier in LA die verliefd wordt op 1 van zijn hoertjes: “She’s working at the pyramid tonight”. Pyramids is de tweede single van het bejubelde debuutalbum Channel Orange uit 2012. De jazzy gitaarsolo is van John Mayer. Op zijn beurt is Ocean te horen op Mayers nieuwe album Paradise Valley. 



5 Freedom (Song For Egypt) – Wyclef Jean

Na het uitbreken van de Egyptische revolutie in 2011 nam rapper Wyclef Jean dit nummer op, dat doet denken aan de politieke liedjes van Bob Marley. “I see my brothers, using the rocks for their weapons. They say the pharaoh must go. They want a peaceful solution”. Farao Mubarak viel inderdaad van zijn voetstuk, maar een vreedzame oplossing lijkt verder weg dan ooit. 





Anti-oorlogsliedjes

Door de steeds verder escalerende burgeroorlog in Syrië, de vermeende gifgasaanval op onschuldige burgers en een op handen zijnde Amerikaanse vergeldingsactie klinken klassieke popliedjes over oorlog weer griezelig actueel. Veel van die nummers gaan over de Vietnam-oorlog. Maar ook latere militaire conflicten geven artiesten aanleiding om een anti-oorlogslied op te nemen. De Top 5:


Geen puur anti-oorlogsliedje, maar een wake-up call voor een wereld in verval. Want ook in 1971 zijn er al zorgen over het milieu, racisme, misdaad, hongersnood en armoede. Marvin Gaye vraagt zich hardop af wat er loos is met onze maatschappij. En natuurlijk gaat het over de oorlog in Vietnam, die dan nog in volle gang is: “You see, war is not the answer. For only love can conquer hate. You know we've got to find a way, to bring some lovin' here today”. What’s Going On is een baanbrekend stuk soulmuziek, dat steevast hoog eindigt in de lijstjes van beste nummers aller tijden.



In 1982 breekt de Falklandoorlog uit: een uit de hand gelopen ruzie tussen Groot Brittannië en Argentinië, over een paar onherbergzame eilandjes bij het uiterste puntje van Zuid-Amerika. Elvis Costello beschrijft hoe werkloze scheepsbouwers uit een Brits kustplaatsje hopen dat de oorlog betere tijden brengt. Op de werven worden snel weer oorlogsschepen gebouwd. Maar men gaat voorbij aan de offers die daarvoor nodig zijn: “Within weeks they'll be re-opening the shipyards. And notifying the next of kin, once again”. De lyrische trompetsolo is van jazzlegende Chet Baker.



Oorlog, wat heb je er aan? “It ain't nothin' but a heartbreaker, friend only to the undertaker”. Dit protestlied  tegen de oorlog in Vietnam was eigenlijk geschreven voor de populaire soulgroep The Temptations. Maar Motownbaas Berry Gordy vond het afbraakrisico te groot: zijn label had altijd hits uitgebracht zónder politieke boodschap. En dus mocht de relatief onbekende Edwin Starr het nummer in 1969 als single opnemen, met onverwacht groot succes. War is ook bekend in de uitvoeringen van o.a. Bruce Springsteen en Frankie Goes To Hollywood.



Oorlog is de rode draad op het veelgeprezen album Let England Shake uit 2011. Rockchick PJ Harvey liet zich inspireren door historische veldslagen (Gallipoli) en de beide wereldoorlogen, maar ook door verhalen van Britse veteranen uit de Golfoorlog, Irak en andere brandhaarden. De single The Glorious Land gaat over Afghanistan: “How is our glorious country ploughed? Not by iron ploughs. Our land is ploughed by tanks and feet, feet marching”. Wie vindt dat popmuziek inhoudsloos is moet hier maar eens naar luisteren.




De eerste grote hit voor de beroemde metalband is gebaseerd op het boek Johnny Got His Gun, over een soldaat die in de Eerste Wereldoorlog slachtoffer wordt van een landmijn: “Landmine has taken my sight, taken my speech, taken my hearing, taken my arms, taken my legs, taken my soul. Left me with life in hell”. Volgens sommigen is de tekst een metafoor voor eenzaamheid en gebrek aan menselijk kontakt. Metallica-gitarist Kirk Hammett was erg tevreden over zijn solo: “It's a solo that everybody can pretty much sing along to, and it definitely gives me a really good feeling every time I play it.”